Gribskov

Skiløb i Gribskov

Københavns Skiklub har i tæt samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen, igennem en årrække, skabt et fantastisk langrendsløjpenet i Gribskov med omkring 25 km opkørte spor med live-tracking af løjpemaskinerne og live opdaterede løjpekort.

Løjpenettet er unikt og uden tvivl det bedste i Danmark. Området er afspærret og er kun åbent for skiløbere. Det bliver opkørt næsten dagligt af specielt uddannede løjpefolk. Løjpemaskinerne er udstyret med et avanceret GPS-baseret live-tracking system fra TracTrac, som giver de danske langrendsløbere live opdateringer om hvor og hvornår, der er blevet opkørt spor.
Man kan komme dertil til via tog til Kagerup Station. Løjperne starter maks.50 meter fra stationen.

Adfærd i skiløjperne
Når man benytter løjperne er det vigtigt at udvise hensyn og respekt over for andre. Når der er meget sne i Gribskov trækker vi også spor udenfor det "afspærrede" område og her er det vigtigt at man som skiløber viser udstrakt hensyn til andre skovgæster især rytterne, da hestene kan være bange for skiløbere. 

Snemelding
Vi opdaterer nærmest dagligt om sneforholdene i Gribskov.
Hold dig orienteret om de seneste snemeldinger her…

Løjpekort
Tjek altid vores Live opdaterede kort, vi har nu to versioner:

"Det nye kort"- virker på alle enheder og browsere, men viser ikke løjper der ikke er defineret på kortet i forvejen. Så hvis vi finder et nyt spor, vil det ikke kunne ses på kortet.

"Den gamle kort" - virker ikke på Mobiler eller i Crome browsere da den anvender en Java Applet

 

I kan også læse om løjperne og downloade løjpekort på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside, ved at klikke her….
Direkte link til Skov- og Naturstyrelsens løjpekort (til udprint)…

Vejrudsigten for Multebjerg/Gribskov
Man kan finde lokale vejrudsigt for Multebjerg samt temperatur med henblik på valg af voks og glider:
Tjek vejrudsigten for Multebjerg her…

Parkering
Vi vil på det kraftigste bede alle brugere af Gribskovs skiløjper om at parkere ved p-pladserne på Helsingevej, da der fortages mange uhensigtsmæssige parkeringer. Vi skal tage hensyn til beboerne i området omkring Kagerup Stationsvej. Al parkering foran savværket skal undgås, idet det hindrer savværket i at komme ind og ud fra grunden med træ, også lørdag og søndag.

Fotoer
Se lidt fotoer fra Gribskovløjperne her…

Bidrag til løjpearbejdet
Vi fik sidste år en hel del forespørgsler fra glade brugere af løjperne i både Jonstrup Vang og Gribskov på, hvordan man kan bidrage til løjpearbejdet. Der bliver brugt rigtig mange ressourcer dels til vedligeholdelse af scooterne og et hav af frivillige arbejdstimer. Udover man kan melde sig ind i klubben, har vi nu oprettet en konto, så hvis man gerne vil støtte løjpearbejdet, må man gerne sende et valgfrit beløb til følgende konto:

Reg nr. 5011
Konto nr: 1233834

Så vil vi efter sæsonen give en gave til løjpemandskabet – som tak for hjælpen!!!

Nyhedsmails om snemeldinger og langrendsløjper
Få opdateringer om løjper i Storkøbenhavn ved at sende tilmelde dig nyhedsbrevet i højreside


Københavns Skiklubs gamle løjpemaskine.