Fællestræning i ThoraxTrainer

Fællestræning i ThoraxTrainer
-KS tilbyder nu mulighed for fællestræning i ThoraxTrainer
 
OL guldvinder i roning, Stephan Mølvig, er leder og træner for et nyt træningsprojekt opstartet i maj 2011 med Vasaloppet som målsætning.
Et vigtigt delmål undervejs er bl.a. Alliansloppet den 3. september, som er seedningsløb til Vasa. Mølvigs programmer ligger åbne og tilgængelige så alle medlemmer kan organisere sig i træningsgrupper og køre programmerne på alle mulige tidspunkter.
 
Projekt Vasa henvender sig foreløbig til en udvalgt gruppe med ambition om at komme i top 500 til Vasaløbet.
Projektet vil forsøge at overføre de træningsprincipper, som har givet Danmark kæmpe succes i international roning til dansk langrend.
Det bygger bl.a. på en filosofi om at holde tidsforbruget på træning på et minimum ved at højne intensiteten og kvaliteten i træning. Her erstattes bl.a. hård træning i romaskiner med skiergometertræning i ThoraxTrainer. Således er det hensigten at skabe en dansk model, der gør det muligt for danske langrendsløbere at leve og træne i Danmark og samtidig opnå det samme fysiske niveau som ved lav-intensiv træning på sne i udlandet.
Fremtidsmålet er at motivere danske skiløbere til at blive i sporten.
Den udvalgte projektgruppe, der nu tæller 12 mand, har forpligtet sig til at der altid er 4 mand til træning på 2 hold onsdag – fredag – søndag.
Nedenfor er Stephans Mølvigs 2-ugers-træningsprogram lagt online således, at alle de KS-medlemmer der har lyst til at prøve træningsformen, kan organisere sig i træningsgrupper og køre programmerne på alle mulige tidspunkter.
Et vigtigt element i træningen er at man er mindst to personer, helst fire, der træner sammen på de fire ThoraxTrainere, der nu står i DSR.
Der køres på rytme, dvs. man skal forsøge at køre i samme takt! -det giver en masse energi og støtte under træningen og samtidig bliver træningen bliver både sjovere, lettere og mere effektiv.
Da træningspasset er kort, er det vigtigt, at man kører hårdt på fra starten og forsøge at give sig maksimalt. Klubben har købt en maskine mere og ThoraxTrainer stiller en maskine til rådighed i de første 6 måneder.

Så find en klubkammerat og kom ned og prøv træningen af. Det er mega-effektivt!!

Træningen for Projekt Vasa finder sted onsdag kl. 18:00-20:00, fredag 16.00 til 18:00 og søndag fra 14:00-16:00.
Der er opvarmning det første kvarter, dernæst starter programmet. Efter en time må træning være overstået og næste hold kan begynde opvarmning!

/Charlotte Klein


Du kan hente Mølvigs træningsprogrammer for fællestræning i ThoraxTrainer her….

1) Du kan hente træningsprogram for de første uge 01 og 02 (maj) ved at klikke her…

º Eksempel på hvordan træningsprogrammet skal læses:
Fredag den 13. Maj: 3 x (4-4-2) min. – 42-44-48 – 3 min
Betyder: 3 x 10 min. i stigende tempo (skift i rytme efter 4 og 8 min.). Starter i frekvens 42 og stiger til 44 efter 4 min. Sidste 2 min. ligger man i frekvens 48.  Pausen er 3 min.

2) Du kan hente træningsprogram for uge 03-05 (juni) ved at klikke her…

º Bemærkning! Der er en 30 min test i frit tempo søndag den 12. juni, hvor man kan få testet sit nuværende niveau op mod alle andre. Den bliver gentaget med jævne mellemrum, så man kan spore fremgang smiley

3) Du kan hente træningsprogram for juni/juli ved at klikke her…

4) Du kan hente træningsprogram for juli ved at klikke her… Eneste bemærkning er at på søndag 2 uger har vi "timetest". Det er en klassisk hadedistance blandt roerne men efter det program vil alle andre programmer føles som en leg… smiley

5) Du kan hente træningsprogram for august ved at klikke her…
Der er rulleski DM om 2 uger så ingen træning den søndag. Ellers god fornøjelse!

6) Du kan hente træningsprogram for September ved at klikke her…

Du kan holde dig opdateret med de nye træningprogrammer i topmenuen under Træning/ThoraxTrainer/Fællestræning i ThoraxTrainer ellers kan du også klikke her …