KS’ bjergguide-arrangør

Lidt info om offpiste-turarrangøren:
Søren Svinth

/ Af Søren Svinth

Min fascination af bjerge
"… og de enestående naturoplevelser har gjort Alperne og Skandinavien til min store udendørs arbejdsplads. Her har jeg har mulighed for at videregive min viden om alle former for skiløb og klatring.

Jeg har boet i Norge og Frankrig og har tilbragt meget tid i Canada. Hele tiden med fokus på så meget klatring og skiløb som muligt. Nu med base i Århus, hvor de næste kurser og ture i bjergene planlægges.

Ud over at være bjergguide er jeg en aktiv alpinist og off-piste skiløber, der elsker at udforske og indvie andre i bjergenes forunderlige verden.

I oktober og november måned tilbyder jeg foto-foredrag om skibestigning og off-piste skiløb i Alperne og Andesbjergene, og i den kommende vintersæson har jeg et stort program med mange muligheder for guidede ture og kurser på alle niveauer.

På skiturene vil du undervejs kunne få gode råd om skiteknik i skiftende terræn og føre, da jeg også er uddannet skiinstruktør.

Hvis du har særlige ønsker til et kursus eller en guidet tur, kan du kontakte mig, så vi kan planlægge i fællesskab."

Interesseret? … så send en e-mail til Søren Svinth

Om Bjergguiderne
Den internationale bjergguide organisation blev dannet i 1965 for at sætte en ensartet standard for Bjergguide uddannelsen, og den svenske Bjergguide Organisation, SBO blev medlem af UIAGM i 1997.

Inden for professionen kan man have 2 titler:
•   Bjergguide, hvis man er helt færdig med den krævende uddannelse og …
•   Aspirantguide, hvis man er under uddannelse.

De fleste har typisk 8–10 års erfaring i bjergene, inden de bliver optaget på uddannelsen, som tager 3–5 år.

Som guide er man professionel og arbejder inden for klippeklatring på lange og korte ruter, isklatring, alpinklatring, bjergbestigning, off-piste ski, skitouring, skibestigninger, heliskiing og lavinesikkerhed.